Stefanin palsta

 • Elämä eletään täällä

  12.02.2016
  Pohjoismaiden ministerineuvosto on antanut Jorma Ollilalle tärkeän tehtävän: esittää toimenpiteitä Pohjoismaiden energiayhteistyön laajentamiseksi 5–10 vuoden aikavälillä.
 • Lähisähköä

  19.10.2015
  Lähellä tuotetut tuotteet ovat ajan hermolla. Tämä trendi saa Katternö-ryhmän vilpittömän tuen. Ennätyssuuri osa Katternön sähköstä on lähituotettua, ja kaiken lisäksi myös tuotantotapojen yhdistelmä on Suomen ”vihreimpiä”.
 • Sähköä – mutta vain joskus?

  11.06.2015
  Uusi hallitus voi olla varma yhdestä asiasta: sen hallitusohjelma luetaan energia-alalla sana sanalta. Mitä uusia lakeja on ennakoitavissa? Muuttuvatko pelisäännöt jo käynnissä tai valmisteilla olevissa investoinneissa – hankkeissa, jotka ovat ehkä olleet seurausta edellisen hallituksen suurisuuntaisista tavoitteista?
 • Kestävää vai ei?

  17.06.2014
  Euroopan energiantuotannon investoinneista 90 % perustuu nykyään erilaisille tukimekanismeille. Perinteisesti matalan riskin hankkeista onkin tullut korkeariskisiä. Investoijat eivät eivät taatusti ryhdy rahoittamaan Euroopan energiamuutosta, ellei Eurooppaan saada pitkäjänteistä uskottavaa energiapolitiikkaa, totesi Fortumin pääekonomisti Simon-Erik Ollus hiljattain.
 • Tämä ei ole puoluelehti

  11.03.2014
  Oy Katternö Ab:n viettäessä 50-vuotisjuhlaansa syksyllä 2005 päätimme alkaa julkaista asiakaslehteä, jonka nostaisi yritystä ja energia-asioita yleisön tietoisuuteen. Lukijoilta on saatu erittäin myönteistä palautetta – etenkin koska lehti on journalistisesti kunnianhimoinen ja pyrkii tarjoamaan monenlaista luettavaa, josta kaikki voivat löytää itseään kiinnostavia aiheita.
 • Mitä oikein uskoa?

  10.10.2013
  YK:n ilmastopaneeli IPCC on taas kerran ilmoittanut maailman olevan matkalla kohti tuhoa. Ja kuten tavallista, tilanne on aiempia luulojamme pahempi. Joka näki TV:n uutislähetykset ja ympäristöministeri Ville Niinistön lausunnot IPCC-raportin julkistamisen yhteydessä, pakostakin pelästyi.
 • Askel kohti kestävyyttä?

  10.06.2013
  EU:n valtionpäämiesten huippukokous Brysselissä (Eurooppa-neuvosto) 22. toukokuuta otti energia- ja ilmastopolitiikassa uutta suuntaa. Se tapahtui ilman kohua ja fanfaareja, mutta jotkut kuvaavat sitä paradigman vaihdon alkusoittona.
 • Mihin olemme menossa?

  04.02.2013
  Istuin nuorena insinöörinä 70-luvulla Kööpenhaminan Bella Centerissä kuuntelemassaPentti Malaskan (1934–2012) esitelmää. Malaska oli Turun kauppakorkeakoulunprofessori ja Rooman Klubin jäsen. Kuuntelin ihaillen esitystä ja sen sanomaa siitä, että maapallon väestön ruokkiminen oli vaikea ongelma ja aivan edessämme. Itsestään selvänä päätelmänäni oli, että väestöräjähdys oli saatava pysähtymään.
 • Poliittista dogmatismia?

  09.11.2012
  Yksilön valinnanvapaus on korkeassa kurssissa poliitikkojen puhuessa valitsijoille. Viime vuosikymmeninä markkinoiden vapautuminen onkin lisännyt valinnanvapautta merkittävästi. Kilpailu on kasvanut, asenne on nykyään asiakaslähtöisempi.Samalla kuitenkin tarvitsemme tiettyjä sääntöjä. Esimerkiksi vapaus saastuttaa luontoa on poistettu. Autojen turvamääräyksiä on tiukennettu. Elintarvikkeiden ainesosat on ilmoitettava jne.